Türkiye genelinde düzensiz göçmen kaçakçılığı ile mücadeler aralıksız sürüyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca yapılan çalışmalar neticesinde hayata geçirilen operasyonlarda, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 aracın ele geçirildiğini bildirdi.

82 GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI ORGANİZATÖRÜ TUTUKLANDI

Yerlikaya, ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son bir ayda jandarma tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı, yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82'sinin tutuklandığını belirtirken 31'i hakkında adli kontrol kararı verildiğini aktardı.

"MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRECEK"

Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini, yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığını kaydeden Bakan Yerlikaya,  jandarma personeline  teşekkür ederek, "Milletimizin duası sizinle, mücadelemiz aralıksız sürecek" dedi.

Sur canisinin annesinden pişkin açıklamalar! Utanmadan İkbal Uzuner'i ve ailesini suçladı Sur canisinin annesinden pişkin açıklamalar! Utanmadan İkbal Uzuner'i ve ailesini suçladı

Editör: Huri Kaptan