Gündem Haberleri

16 YAŞINDAKİ GENÇ, ELEKTRİK AKIMINA KAPILARAK HAYATINI KAYBETTİ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, dedesiyle birlikte ev inşaatında sulama yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Abone Ol

Üzücü olay, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana geldi. 16 yaşındaki Batuhan Vahap Akbaş, dedesiyle birlikte inşa edilen evlerinin beton kısımlarını sularken yakın bir mesafedeki elektrik kablolarına temas etti ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

KABLOLARIN KALDIRILMASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNMUŞLAR

Akbaş'ın ailesi, bu kabloların bulunduğu yerden kaldırılması için Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş'ye aylar önce başvuruda bulunmuş ancak taleplerinin dikkate alınmadığı belirlendi. Olayın ardından Akbaş, ailesi tarafından kaldırıldığı Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Cenazesi hastane ve adli tıp işlemlerinin ardından ailesine teslim edilerek Akçadağ ilçe merkezinde defnedildi. Mahalle muhtarı İlhan İnce, elektrik trafosunun da tehlike saçtığını belirterek, bölgedeki kabloların kaldırılması için 6 ay önce başvuru yapıldığını ancak dikkate alınmadığını ifade etti.

Muhtarlık olarak 2 ay önce tekrar başvurduklarını ancak yetkililerin bölgede ruhsatlı ev olmadığı gerekçesiyle kabloları kaldırmadığını söyledi. Bu ihmal sonucu Batuhan Vahap Akbaş'ın hayatını kaybettiğini vurgulayan İnce, yetkililerin konuya ilişkin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini dile getirdi.