ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM ORTACA BELEDİYESİ'NDE DEVİR TESLİM

Atık Getirme Merkezi’nin açılış programına, Eski MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ortaca İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

86 PERSONEL, 20 ARAÇLA ATIKLAR TOPLANDI

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, açılışta yaptığı konuşmada, Ortaca Belediyesi Temizlik hizmetleri biriminin sürdürülebilir bir çevre ve gelecek kuşaklara temiz ve yaşanabilir çevre mirası bırakma misyonuyla ilçe genelinde 86 personel 20 araçla atıkların toplanarak deponi sahasına taşınması hizmetlerini yürüttüğünü kaydetti. Uzundemir, 5 yılda yaklaşık 100 bin ton atığın ilçe genelinden toplanarak deponi sahasına taşındığını belirtti.

ÖMRÜNÜ DOLDURAN MAKİNA EKİPMANLARI YENİLENDİ

“Bu kapsamda temizlik hizmetlerinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” Diyen Uzundemir, şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemize yapmış olduğumuz birçok yatırımın yanında önemli çevre yatırımlarına imza atmış bulunmaktayız. Öncelikle temizlik hizmetlerinde eskiyen ekonomik ömrünü tamamlayan makine ekipman ve araçların yenilenmesini sağlamış bulunmaktayız bu kapsamda yatırım değeri 20.000.000 TL 5 adet sıkıştırmalı çöp kamyonunu ve 1 adet yol süpürme aracı, kazandırmış bulunmaktayız.”

YENİLERİ KAZANDIRILDI

“Ayrıca yatırım değeri 8.000.000 TL olan 1.000 adet çöp konteynırı, 5 mobil atık getirme merkezi, 8 adet yer altı konteynırı ve çeşitli ekipmanları belediyemize kazandırmış bulunmaktayız. Toplam beş yılda çevre ve temizlik hizmetleri alanında yaklaşık 30.000.000 TL araç ve ekipman yatırımı yapmış bulunmaktayız. Bu yatırım miktarı temizlik ve çevre konusunda son on yılda yapılmış en büyük yatırımdır.”

YATIRIMLAR, ATIK GETİRME MERKEZİYLE TAÇLANDI

“Bu yatırımlarımız bu gün açılışını yaptığımız 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile taçlandırılmış bulunmaktadır. Karaburun mahallemizde hizmete sunduğumuz 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimiz; 1.600 m2'lik alanda hizmet vermekle birlikte sıfır atık ve geri dönüşüme yönelik birçok hizmet tek çatıda altında toplanacaktır. Merkezimizde evlerden kaynaklı 14 farklı atık toplanıp lisanlı firmalara teslim edilecektir.”

BAŞKAN UZUNDEMİR’İN YENİ HEDEFLERİ

“Ayrıca atık getirme merkezimizde halkımızda sıfır atık bilincinin bir yaşam tarzına dönüşmesine yönelik birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. Atık getirme merkezimiz geri dönüşebilir atıkların depolanacağı 14 atık bölümü ve idari binadan oluşmaktadır. Atık getirme merkezimiz 2.000.000 TL ye mal edilmiş olup 1.000.000 TL si Çevre şehircilik Bakanlığı Çevre Ajansı tarafından desteklenmiştir. Belediyemiz Yeni dönemde hedefimiz yeni 5 adet çöp kamyonu, kazıcı yükleyici iş makinaları yol süpürme aracı, konteynır yıkma araçları kazandırılarak filomuzu daha da güçlendirmektir.”