Türkiye Raylı Sistem Araçları A.Ş tarafından ithalatın azaltılarak yurt içi banliyö araç ihtiyacının yerli imkanlarla karşılamak, araçların tek tip üretilerek bakım ve onarım kolaylığı elde etmek, ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sağlamak  için söz konusu proje başlatılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

Şirket, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce, "Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Taşımacılık Projesi" için açılan tasarım, temin ve montaj ihalesini kazanmış ve sözleşme imzalamıştı. Bu kapsamda, üretim çalışmaları devam eden 4 araçlık tren setinin gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor.

Maksimum işletme hızı saatte 90 kilometre olacak trenin tasarım hızı 120 kilometreye ulaşacak. Araç, güvenli, ergonomik, rahat ve etkin şekilde tasarlandı  ve üretimi planlanan araçla şehir içi yolcu taşımacılığında Türkiye'nin ihtiyacı karşılanabilecek. Başta Tren Kontrol ve İzleme Sistemi (TCMS) ve Cer Sistemi olmak üzere yerli geliştirilecek kritik ekipmanlar, Türkiye'ye de katma değer kazandıracak. İlk tren setlerinin Gaziray Projesi'nde kullanılması planlanıyor.