Her yıl sinemaseverlerin heyecanla beklediği "İzmir Kısa Film Festivali",  14-19 Kasım 2023 tarihleri arasında İzmirli sinmaseverlerle  buluşuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi ve Buca Belediyesi işbirliğinde  gerçekleştirilecek  festival,  sinemaseverleri bir araya getirecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

5 farklı kategoride 38 kısa film yarışacak.  Gösterimler sonunda, jüri kararını verecek ve "Altın Kedi" ödüllerine layık görülen filmleri belirleyecek. Animasyon ve kurmaca kategorilerinde, en iyi film ödülünü alacak  yapımlar,  "Oscar Akademi Ödülleri'ne" başvuru imkanını yakalayacaklar. Ayrıca fiziksel gösterimi kaçıran sinemaseverler için; festival ile eşzamanlı olarak yapılacak online gösterimler de yapılıyor.

Filmler; Fransız Kültür Merkezi, Karaca Sineması, İstinye ParkTeras Renk Sineması, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve online gösterimlerle İzmirli sinema severlerle buluşacak.