Konuya ilişkin Datça Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:Son iki aydır, ilçemizdeki belediyeye ait sulama sistemlerini çalıştıran su saatleri, artan oranda hırsızlık girişimlerine maruz kalmaktadır. Bu durum, hem kamu malına zarar vermektedir hem de park ve bahçelerimizde sulama sıkıntısına neden olmaktadır. Sulama sistemlerinde kullanılan saatler pahalı ekipmanlardır.

Bu hırsızlıklar, sadece maddi kayıplara değil, aynı zamanda park ve bahçelerimizde sulama sıkıntısı yaşanmasına da yol açmaktadır. Sulama sistemleri çalışmadığında, park ve bahçelerimizdeki bitkiler susuz kalarak zarar görmektedir. Belediyemiz, bu konuda gerekli incelemelerin başlatıldığını ve hırsızların yakalanması için çalışmalara başlandığını bildirmektedir. Vatandaşlarımızdan bu konuda dikkatli olmalarını ve şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat Hattı'nı aramalarını rica ediyoruz. Bu hırsızlık olayları, kamu malına saygısızlığın ve bencilliğin bir göstergesidir.

UYUŞTURUCUYU GİZLEDİĞİ YER HERKESİ ŞAŞIRTTI UYUŞTURUCUYU GİZLEDİĞİ YER HERKESİ ŞAŞIRTTI

Sulama sistemleri, hepimizin ortak kullanımına açık olan ve park ve bahçelerimizin güzelliğini korumak için hayati önem taşıyan ekipmanlardır. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve kamu malına saygı göstermelerini rica ediyoruz.”