AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananlar nedeniyle Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i tehdit eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi. Atatürk'ün kurucusu olduğu CHP'nin, bugün çok farklı bir konumda olduğunu belirten Akbaşoğlu, "Sayın Özel, siz Türk Silahlı Kuvvetlerine, onların komutanlarına, Mehmetçiğimize söz söyleyeceğinize Kandil'e, onlarla hareket edenlere söz söyleyin" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananlar sonrası büyük bir skandala imza atarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i hedef aldı. Özel, "Ya aklını başına alacak, ya da biz onun aklını başına getireceğiz." dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özel'in skandal açıklamasına tepki göstererek, Sayın Özel, siz Türk Silahlı Kuvvetlerine, onların komutanlarına, Mehmetçiğimize söz söyleyeceğinize Kandil'e, onlarla hareket edenlere söz söyleyin" ifadelerini kullandı.

"HADDİNİ AŞTI"

Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda yaşananlar ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e ilişkin ifadeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel'in çarpıtma yaparak, disiplin soruşturmasını kendisi yapıyormuş ve yargıya intikal eden süreci yöneten kişiymiş gibi hüküm verdiğini dile getiren Akbaşoğlu, Özel'in, Türk Silahlı Kuvvetlerini, Mehmetçiği ve Mehmetçiğin sıralı amirlerini rencide edici, haddini aşacak sözler söylediğini, bunun kabul edilemeyeceğini belirtti.

"CHP MESELELERİN ÖZÜNÜ ÇARPITIYOR"

Akbaşoğlu, "Sayın CHP Genel Başkanı, 31 Mart'ta yaşayacağı hezimeti şimdiden öngördüğü için bunun telaşıyla gündem değiştirme ve belirli bir süredir kurumsal olarak ortaya koydukları kaotik söylem ve eylemlerle bir psikolojik harekatı yürütmenin peşinde. CHP'nin, meselelerin özünü çarpıtarak ortaya koyduğu olayları, yargı ve disiplin süreci net şekilde açığa kavuşturacak." dedi.

"KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞIYOR"

ERDOĞAN İLE ÖZEL BİR ARAYA GELDİ ERDOĞAN İLE ÖZEL BİR ARAYA GELDİ

Tuzla Piyade Okulu Komutanlığı'nda 10 Kasım anmasında yaşananlara ilişkin iddialarla ilgili TSK içerisinde disiplin soruşturmasının başlatıldığını ve olayın yargıya intikal ettiğini hatırlatan Akbaşoğlu, Özel'in durumu çarpıtarak, olaya karışanlarla ilgili farklı farklı değerlendirmeler yaparak, hükümler vererek kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi.